Powered By Blogger

30 Ocak 2014 Perşembe

Markozi Box Alışverişim ve Gelen Sorunlu Ürünler

 Son bir kaç haftadır herkesin markozi box'tan seçip aldıkları ürünlere bakıyorum.Ben de ara ara girip seçeneklere bakıyordum.Geçen gün fresh minerals in mineral fondötenini görünce bir kutuda ben aliyim dedğim.Ve az sonra göreceğiniz ürünleri seçtim.

Bilmeyenler için biraz markozi box tan biraz bahsediyim.Onlineeczanem aylık üyü olunan kutulara benzer fakat kutu içeriğini kendinizin seçebileceği bence gayet güzel bir uygulama başlatmış.Fiyatı 24,90TL olan kutuyu sepetinize ekliyorsunuz sonra tanesi 1TLolan ürünlerden 5 tane seçip kutuya ekliyorsunuz.Toplam 29,90TL'ye 5 adet ürün almış oluyorsunuz.Ürünlerin kimi tam boy kimisi deneme boyu.Cilt bakımı ve makyaj malzemelerinden oluşuyor.Ürünlerin bazılarının son kullanma tarihleri yakın.Diğer aylık üyelik kutularından hiç almadım fakat bence oradaki ürünlerin de bazılarının son kullanma tarihleri yakın.Markozi box ta kutu sınırlaması yok.İstediğin kadar alabilirsiniz.



Şimdi ürünler ile ilgili yaşadığım sorunlardan bahsediyim.İlk olarak kutuyu almama sebep olan fresh minerals fondötenin koruma batının bir kısmı açık geldi.İçindeki ürünler saçılmıştı.Aşağıdaki fotoğrafta görüceksiniz zaten.Ürün bana geldiğinde bu şekildeydi.Ben bu tarz konularda çok titizimdir.Açıkçası baya canım sıkıldı.
Daha sonra akşam cilt bakımımı yaparken Vichy termal suyu kullaniyim dedim.Şişeyi biraz salladım ve yarısından fazlasının boş olduğunu farkettim!!!
Hadi bir üründe sorun çıktı farkında değillerdi veya bir şekilde oldu ama beş üründen ikisinde sorun çıkması normal değil bence.
Benim bunları iade etmek ile uğraşıcak zamanım yok.
Bugün yine fresh mineral fondötenin başka bir çeşidi için 2.alışverişi yaptım.Not bölümüne yaşadığım sorunu yazdım.Bu alışverişimde de sorun yaşarsam artık uğraşırım.
Markozi box onlineeczanem in bir uygulaması.Burası eczane.Hijyene en önem vermesi gereken yer.


Gelelim seçtiğim ürünlere.150ml diye aldığım ama 50ml çıkan Vichy termal suyu.Daha önce Avene kullanmıştım bunu da denemek istedim.


Clinians göz makyajı temizleyicisi.Markayı daha önce hiç kullanmadım.Her zaman lazım olan bir ürün olduğu için tercih ettim.Orjinal boy.


Tek kullanımlık başka bir çeşidini deneyip bayıldığım Klorane şampuanı seçmesem olmazdı.100ml küçük boyu.


La Roche Posay Effaclar yüz temizleme jeli.Her zaman kullanabileceğim bir ürün.Deneyelim bakalım.


Alışverişimin sebebi Fresh Minerals mineral fondöten.Ben uzun yıllar dermatoloğumun tavsiyesi ile tanıştığım Bare Minerals kullandım ve çok memnundum.Bunu da denemek istedim.
Renk biraz koyu gibi.Açık geldiği için kullanırmıyım bilmiyorum zaten.


Bana geldiğinde bu şekildeydi.Ben hiç dokunmadım kendisine.Bunu bir açıklasalar keşke nasıl bu halde gönderebiliyorlar.Yolda bu hale gelmesine imkan yok.Koruma bantları çok sıkı oluyor açarken zorlanıyor insan.Kendi kendine açıldığını hiç sanmıyorum.Hele üçte ikisi olmayan termal sudan sonra kendi kendine açıldığına zor inanırım.


Rengi radiant.Sanırım parlak görünümlü bir fondöten.



La Roche Posay nemlendiriciyi hediye olarak göndermişler.Teşekkür ederim.Bu soğuk havalarda benim karma/yağlı cildim bile çok kurudu.Benim nemlendiriciler yetersiz kalıyor.Bunu kullanıcam.2-3 kullanımlık.


 Bir de kokulu mum göndermişler.Kutunun içindeki gül yaprakları da gayet güzel.


Son olarak onlineeczanem in web sitesinden ve kargo takip sisteminden de hiç hoşlanmadım.Kargonuz yola çıktı maili geldikten(yaklaşık 2 gün sonra geldi bu mail) 2-3 saat sonra kargom geldi.Baya geriden geliyorlar ve sanırım sitede sipariş takibi gibi birşey yok.Varsada ben göremedim iyi saklamışlar.Bu güne kadar bir çok online eczaneden alışveriş yaptım.Zaten vakitsizlikten bir çok alışverişimi internetten yapıyorum.Bu en kötü deneyimimdi.
Markozi box a göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

16 yorum:

  1. Canım ben de sorun yasadım. Aldıgım urunlerin son kullanma tarihi gecmiş geldi , yanlıs urun geldi gonderdim urun yok dediler . Bir cok sorun yasadım . Blogumda da bunla ilgili 2 şikayet yazısı paylastım.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazını görmemiştim cnm.Bakıcam şimdi.Ben başka alanları gördüm kimse şikayet etmemişti.

      Sil
  2. son 1 haftada markozibox ile ilgili okuduğum abartısız 7. 8. şikayet yazısı falan oldu sizinki. tarihi geçmiş ürünler, yanlış gönderimler, dağılmış kargo paketi, şikayetlere cevap verilmemesi.. sizin adınıza da çok üzüldüm.ben de almak istiyordum ancak üstüste okadar çok şikayet okudumki vazgeçtim doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kadar şikaet olduğunu bilmiyordum :(

      Sil
  3. Bence son kullanma tarihlerini bir gözden geçir bir çok blogger arkadaş bundan şikayetçi ben almaktan kıl payı vazgeçtim doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerinde tarih yazanlara baktım geçmemişti.Diğerlerini henüz sorgulamadım.Kullanılabilicekleri kullanıp bitiricem hemen.

      Sil
  4. tam da bir alıp denesem mi diyordum iyi oldu bu :/ geçmiş olsun ama bence uğraş ve iade et hiç sinirini bozmaya değmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim gerçekten bunlarla uğraşıcak vaktim yok.Bir de daha fazla sinirimi bozucaklar.En güzeli herp beraber protesto edip alışveriş yapmamak.

      Sil
  5. Ben daha önce hiç şikayet yazısı okumamıştım.Çok ayıp yaptıkları.Ben daha önce hiç onlineeczanemden alışveriş yapmamıştım.Bundan sonra da yapmam.Çok tercih edilen bir site olduğunu biliyorum.Bundan sonra hiç bir ürün almayalım bu siteden.

    YanıtlaSil
  6. Ben de 2 gün önce aldım bu kutudan. Dediğin gibi benim de termal suyumun yarısı boş geldi. Sallayınca çok bariz belli oluyor boş olduğu=/ Ben de bikaç güne yazısını yazacağım.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun canım. Ben bu siteden alışveriş yaptım. Son kullanma tarihine 6 ay mı ne kalan Bioderma yolladılar. O yüzden bir daha da alışveriş yapmıyorum :/

    YanıtlaSil
  8. e niye bu kadar ucuza satıyorlar diye bir sorgulamak lazım tabi ki ve sorunlu, eski ve kullanılmış ürün gelmesine pek sasmamak gerekir bence bu durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun kullanılmış veya son kullanma tarihi geçmiş ürünü kimse satamaz.Fiyatı 1TL olsa bile satılamaz.Son kullanma tarihi yakın ürünleri satmasını anlarım.Zaten denemek için alıyoruz 6 ay içinde tüketiriz.

      Sil
  9. Alsam diye bakınıp duruyordum ama o kadar çok şikayet okudum ki kesinlikle denemeyeceğim. Açıkçası ikinci siparişinde neler oldu onu da çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  10. ben kozvibox aldım bloguma da yazdım çok memnun kaldım üstyelik sadece 21 lira ödedim 5 tam boy ürün seçtim son kullanma tarihinde falan da sorun yok.Markoziyide deneyeyim dedim ama o kadar şikayet varki korktum yani geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu deneyeceğim bir dahaki sefere.

      Sil