Powered By Blogger

23 Aralık 2013 Pazartesi

Kendi Makyaj Paletini Kendin Yap:Beggummy'nin Paleti :)

Bir sürü tekli farım var fakat tembellikten ve zamansızlıktan elim hep paletlere gidiyor.Bloglarda ve videolarda tekli farları depot eden arkadaşları gördüm ve ben de kendi paletimi oluşturdum.
Ben farları ambalajlarından çıkartırken secgili Buket'in şu videosunda çok güzel gösterdiği gibi mum ile yapışkanını eriterek yaptım.Bazı farlar çıkartırken biraz hasar gördü ama olur o kadar.
Palet olarak okula giderken severek kullandığım metal kalem kutusu kullandım.Herhangi bir metal kutu olabilir tabiki.Her zaman güzel güzel kalem kutuları görürüm aradım taradım bunu bulabildim.


Bu paletin bir güzel yanı iki katlı olması oldu.Farlarımı ambalajlarından çıkardıktan sonra altlarına mıknatıs yapıştırdım.A4 kağıt büyüklüğünde tabaka olarak satılan mıknatıslardan aldım ve farların büyüklüğüne göre keserek altlarına yapıştırdım.Mıknatısı bulmak biraz zor olabilir.Ben Kadıköy'de resim ve mimarlık malzemeleri satan bir kırtasiyeden aldım.Altlarına mıknatıs yapıştırırsanız yerlerini değiştirmeniz ve palete farklı ürünler koymanız mümkün olur.





Farların çoğu Essence ve Maybelline.2 tanesi Artdeco paletimde yer kalmayınca buraya yerleşen Artdeco farlarım.Bir tanede minik Rimmel London allık koydum.Gayet güzel ve kullanışlı oldu.Hem derli toplu duruyorlar hem de kullanışlı.Daha güzel bir metal kutu bulduğumda almayı düşünüyorum.



Umarım beğenmişsinizdir.Sizin önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.


7 yorum:

  1. Bunu benim de yapmam gerek ama bugün gittiğim yerde teneke kalemlik bulamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursun cnm biryerlerde.Her kozmetik tutkununa lazım :)

      Sil
  2. Guzel olmus canım bende gecen sene yaptim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Mıknatıs bulamayanlara buzdolabına yapıştırdığımız sucu, pizzacı telefonu yazan mıknatısları öneririm, direkt onu kesip altına yapıştırbilirsiniz :) kutun çooook şekermiş eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aklıma aklıma gelmişti reklam magnetleri :)
      Teşekkür ederim cnm.

      Sil